Defence

Grupa Defence nastala je u Tuzli u 1997-98. Ispočetka  kao HC bend, ovaj će sastav vremenom doživjeti velike promjene. Nakon nekoliko zapaženih i važnih nastupa za rad ove grupe, uskoro se  kao drugi MC priključuje i MC Edo, danas poznat kao Edo Maajka. Tokom njegovog jednogodišnjeg boravka u grupi, Hip Hop element postaje izraženiji, te nastaju lokalni hitovi Defence 99, Odbrana 99, DMS, Injury Time.
Nedugo nakon prvih snimaka Edo napušta Tuzlu i nastavlja svoju solo karijeru, a  Defence u svojoj muzici nastavljaju eksperimentisati sa Reggae, Dub, Ska zvukovima uz primjese Funka i etno elemenata. Pjesme koje će uslijediti postaju veliki lokalni hitovi, a koncerti su ispunjeni. Afrika, Jah, Salt City Attack, Hawaii, i druge, nalaze svoje mjesto na prvom albumu Baga Music koji Defence izdaje 2006. Do tada je Defence već ozbiljan bend, a smatra ih se pionirima Reggae muzike u BiH.
Muzički se trag albuma Baga Music proširio cijelim Balkanom, a u pripremi je i sljedeće izdanje. Sljedeći album se očekuje u 2011. a ovaj put radi se o domaćem albumu, bez tekstova na engleskom. U Centru Grada je jedna od pjesama koja je prvobitno bila namjenjena albumu je i prije oficijelnog izlaska postala hit u cijeloj regiji.