Edo Maajka – Dolazim i odlazim (Video)

Edo Maajka danas nas je počastio novom pjesmom i pratećim video spotom. Dolazim i odlazim je jedna od novih pjesama koje imamo priliku slušati na koncertima koje Edo ovih dana održava sa novoosnovanim bendom.

Nakon nekoliko godina Edo Maajka je ponovo stanovnik Zagreba, gdje vrijedno radi na novom materijalu, kao i na koncertnim promocijama sa novim bendom. Ljubitelji njegovih live svirki imaju priliku ponovo čuti Edu u njegovom najenergičnijem izdanju, a dosadašnji koncerti daju veliki optimizam svima koji uz prepoznatljive rime vole čuti i live band. Nakon singlea Ne mogu disat, Maajka nam predstavlja novu pjesmu, i u prepoznatljivom stilu ponovo uspjeva progovoriti o temama koje tište kompletno društvo.

“Spot je snimao Sven Čustović na koncertu u Tvornici, gdje je pjesma prvi put izvedena… To je treća pjesma sa albuma koji izlazi u septembru. Govori o pojedinim minusima mentaliteta i sredina u kojima sam živio i u kojima živim. Svi se ti problemi mogu naći globalno po svijetu samo je razlika u intenzitetu. Tematika je sagledana iz iseljeničke i doseljeničke perspektive” – izjavio je Edo komentirajući pjesmu i video.

Sljedeći koncert sa bendom stiže već 03.06. i to u Beču (Szene), gdje je Edo Maajka gost na BHKP Summer Festu. Inače ovaj festival organizuje nedavno osnovana Bosansko-hercegovačka Kulturna Platforma, a pored Ede i Frenkija, tu je mnogo zabave uz besplatan roštilj, druženje, kao i Revolt clothing pop up shop.