Fm Jam Weekend u Sarajevu

Frenkie BGZa ovaj vikend vas pozivamo da nam se pridružite na nekoliko dešavanja u petak i subotu na raznim lokacijama u Sarajevu. Ako ne mislite puno spavati, bilo bi nam drago da se nam se pridružite. Pored promocije Troyanca i Pogleda u Prazno, tu je svirka Baga Sound i nastup DJ Soul-a sa slovenskom umjetnicom Katjom Šulc. Pročitajte sve detalje u nastavku.

 
 
 

Počinjemo u petak u 21:30 u Magacinu Kabare, gdje naš DJ Soul u okviru Sarajevske Zime nastupa uz Katju Šulc, popularnu slovensku pjevačicu, i Jazz trubača Igora Matkovića. Katjino stvaralaštvo kreće se između nekoliko žanrova: od jazza, šansone, poezije postavljene u muziku u kombinaciji sa urbanim ritmovima.

katja

 

U petak od ponoći u klubu So.Ba svira Baga Sound, zajedno sa sarajevskim domaćinima Concrete Jungle. Već su dobro znane Baga Sound svirke u So.Bi, pa vas samo možemo pozvati da ne propustite ovaj Reggae/Dancehall/Jungle/Dubstep ples do jutarnjih sati.

 

Baga Sound

U Subotu u Kriterionu Fm Jam i Red Bull predstavljaju dvostruku promociju albuma. Frenkie – Troyanac, i Kontra i Shtuka – Pogled u Prazno. Promocija Troyanca nakon odličnih koncerata u Beogradu i Zagrebu, stiže i u naš glavni grad. Kroz nju vas vode Frenkie, DJ Soul i Kontra, koji će također u punom nastupu sa Shtukom predstaviti i njihov album Pogled u Prazno. Nakon svirke svi ostajemo u Kriterionu, gdje će Fm Jam DJ-i zasvirati i na afteru.

frenkie

Dakle, ako ovog vikenda ne mislite puno spavati, radujemo se ako ćemo se vidjeti.