Promocija albuma 2020: Fenomenalna hip-hop noć u Sarajevu

Frenkie, Kontra i Indigo priredili su fenomenalnu noć publici u sarajevskom Domu mladih u kojem su sinoć pod etiketom Red Bull Presents promovirali novi album “20/20”.

Publika je prepunom Domu mladih fantastično reagirala na novi materijal FM Jam trojke koja je bez ikakve sumnje potpuno opravdala očekivanja fanova kojih je na sreću ove hip-hop ekipe sve više. Bio je to dosad njihov najveći koncert u karijeri s kojeg je na najbolji mogući način poslana poruka da istinski hip-hop u BiH itekako ima svijetlu budućnost.

Uz vrhunsku produkciju kompletan party je trajao duže od četiri sata. Ljubitelji dobrih i energičnih beatova i kvalitetne lirike nisu zasitili ni nakon što je “sudija odsvirao kraj”.

Frenkie je nakon koncerta kazao da je osjećaj bio nevjerovatan i da su bili jako uzbuđeni.

“Osjećao sam veliku tremu. Sjetio sam se scene iz Soul Traina kada sam nastupao sa filharmonijom. E, imao sam sličan osjećaj kao i tada. Kad smo izašli na binu, kad smo osjetili raju i energiju, osjećaj je bio nevjerovatan. Tad je već sve ‘popustilo’, ušli smo u rutinu i krenuli da radimo to što radimo i bio je to jedan od naših najboljih nastupa ikada”, kazao je Frenkie.

Da će atmosfera biti itekako zagrijana vidjelo se već na startu koncerta kada je čitav Dom mladih energično reagirao na “intro”, tako da je već sam izlazak na binu Frenkija, Kontre i Indiga digao adrenalin u publici, koja se doslovno do kraja koncerta nije ‘smirivala’.

“Još se pokušavamo oduprijeti adrenalinu. Prošlo je već pola sata od koncerta i još nisam sebi došao. Nevjerovatno. Ovo je vjerovatno jedan od najboljih koncerata u mojoj dosadašnjoj karijeri. Raja je bila nevjeroatna, zadovoljan sam i kakvi smo mi bili. Imali smo super energiju na bini, a publika je sjajno reagovala”, poručio je Kontra poslije, svi se jednoglasno slažu, pravog hip-hop spektakla.

Inače, FM Jam trojka je do sada u Sarajevu promovirala tri albuma. Nakon Putanje i Egzila, koji su nastali također u suradnji s Red Bullom, urađen je i ’20/20′. Svaki put je letvica što se tiče produkcije i kvalitete dizana na više, a vrhunac je postignut upravo ove subote. Reakcije publike su sjajne i s pravom se može reći da Frenkija, Indiga i Kontru čekaju još mnogi slični koncerti.

“Svaki put smo pokušali dizati nivo i uspjeli smo. Bilo je fenomenalno”, poručila je ova kreativna trojka, koja je subotu otpjevala više od 20 pjesama na kojima su im se pridružili i njihovi gosti.

Domina, Mosh pit, Karma, Nikad prosjek, Viša srednja klasa…, dizali su energiju prema gornjoj granici, uslijedili su Napaćenji Bošnjo, Sergej, Naša noć, Monopol, Koga briga…, a potom su svoj doprinos dali i gosti i prijatelji FM Jam trojke.

Katarza, Geko, Black Beriz, Stopsto i Cunami publici su dali dodatnu energiju na čijem valu je FKI pritisnuo još više gasa i odveo koncert u dimenziju više “razvaljujući” redom pjesme “Motaj kablove”, “Sad bi htjela”, “Zašto”, “Tupakamaru”, “20/20” po kojoj je posljednji album sniman u Los Angelesu i dobio ime.

Beogradski mc Smoke Mardeljano također se pridružio na bini i, kako su to saopćili organizatori, “razvalio”. Sarajevska publika ga je upoznala još davno. Smoke je naime 2011. prvi put nastupao u Domu mladih na Red Bull MC Battle i obožava sarajevsku publiku, jednako kao i oni njega.

Atmosfera se u završnici koncerta toliko zagrijala da je na binu iz publike spontano izašao i Hamza, član benda Disciplinska komisija, koji je tako dao svoj doprinos fenomenalnoj muzičkoj večeri.

Kraj su obilježile pjesme Bratmoi, Dje će ko, Remix, Gdje god su moji i Nidjeoko, ali fanovi se nisu razišli već su glasnim skandiranjem vratili FM Jam trojku na bis koji je proizveo pravi urnebes. Treba reći da je i poslije koncerta nastavljena sjajna atmosfera za koju je bio zadužen Dj Mrki.

Podsjetimo, Frenkie, Kontra i Indigo snimili su pod etiketom Red Bulla tri albuma na tri kontinenta u tri Red Bullova studija (Berlin, Tokio, Los Angeles) i u subotu su u sarajevskom Domu mladih odradili promociju trećeg albuma ’20/20′. Njihovi planovi za budućnost su jednostavni…, mnogo koncerata, spotova, solo projekata sve trojice uz naravno podršku svakom. A upravo koncert u Domu mladih zakotrljao je te planove.