Frenkie, Kontra i Indigo u Los Angelesu snimaju novi album

Regionalno popularni trojac Frenkie, Kontra i Indigo se nalaze u Los Angelesu u Kaliforniji gdje se pripremaju za snimanje svog novog albuma.

Nakon što su 2015. godine snimili album “Putanja“ u Berlinu, pa dvije godine kasnije “Egzil“ u Tokiju, sada rade na trećem zaredom zajedničkom albumu koji kao i prethodna dva snimaju u Red Bull Music Studijima.

Nakon što su u Berlinu snimali svoj prvi zajednički album „Putanja“, Indigo je među bilješkama sa snimanja upisao poruku: „Vidimo se u Tokiju za 2 godine“. Želje se ispunila, pa su iz srca Evrope, 2017. godine putovali na krajnji istok u glavni grad zemlje izlazećeg sunca – Tokio. Tradicija se nastavila, pa se upravo dvije godine nakon krajnjeg istoka, ekipa uputila na krajnji zapad planete Zemlje u grad anđela – Los Angeles.

Utisci su još uvijek svježi za bilo kakve izjave, u objavljenom videu ekipa je umorna od puta, ali imaju krila da naredne sedmice u Red Bull Music Studiju marljivo rade na snimanju najnovijih pjesama koje će uvrstiti na novi album, čije ime još uvijek nisu otkrili.

Dj Soul jedan od osnivača FM Jam ekipe, prati ih i u Los Angelesu gdje će na novom albumu radi scratcheve i velika je podrška ekipi u studiju. Sve beatove za novi album pripremio je Indigo.

Ova lijepa i uspješna priča iz Bosne i Hercegovine se širi svijetom. Ekipa je nakon dugog putovanja prošetala Hollywood bulevarom gdje su i snimili svoju prvu video poruku za fanove i medije. Jasmin Omerika prati ekipu i redovno priprema video priče iz Kalifornije, a planiraju snimiti minimalno jedan muzički video spot na obalama Tihog oceana. Fotografiju radi Mirza Hasanefendić, Sarajlija koji već 6 godina živi i radi u Los Angelesu gdje ima i svoj studio.