Frenkie objavio novi album i četiri video spota

Nakon što je u septembru najavio izlazak svog novog solo albuma, Frenkie je danas bez velike najave publici predstavio svoje novo izdanje nazivom Stari Frenkie. Skoro deset godina je prošlo od Frenkijevog zadnjeg solo albuma, i već nakon prvog slušanja možemo zaključiti da će ovaj album naići na odlične kritike slušalaca.

Album sadrži trinaest pjesama i četiri nova video spota među kojima su i ranije objavljene numere Oktobar te Osjećaj je isti. Gosti na albumu su Vojko V, Smoke Mardeljano, Krešo Bengalka i Arot dok se među producentima nalaze Indigo koji je zadužen i za miks albuma, King Mire, Komedi i preminuli Kolateral. Kao što sami naziv nagovještava, ovaj album je Frenkijev povratak njegovom izvornom stilu. 

„Često među komentarima naših novih pjesama možemo pročitati kako naša muzika nije ista kao prije, i kako ne rapam kao nekada, zato sam se odlučio publici dati ono što želi, Stari Frenkie is back! Poslijednja tri albuma su nastala u saradnji sa Kontrom i Indigom, i bilo mi je drago da se ovom projektu posvetim samostalno. Radeći na pjesmama sam fakat oživio stari duh i osjećaj koji sam imao na prvom albumu, i vjerujem da će to slušaoci osjetiti. Ponosan sam da smo okupili sva ova velika imena  među gostima i  uvjeren sam da imamo kvalitetan materijal koji će se dugo slušati“ izjavio je Frenkie. 

Pjesme za koje su snimljeni video spotvi su Vakum sa Vojkom, Vozi sa Arotom, Reci Ko sa Smoketom i Stari Frenkie. Dva od njih potpisuje Adnan Avdić  i Nine studio dok je Vakum radio Ervin Golubović a video spot za pjesmu Stari Frenkie potpisuje Frenkie lično.  

Album možete slušati na svim streaming servisima kao i na FM Jam youtube kanalu.