HZA

Jasmin Dervišević – Hamza aka Hza aka Funk Efemdžemov, je dio Fm Jam skupine kao MC, DJ, i producent. Svoju muzičku karijeru započeo je kao bubnjar u grupi Defence. Nakon kraće pauze muzici se vraća kao solo MC i postaje članom Fm Jam ekipe i Disciplinske Komisije od samog početka.  Njegovo muzičko djelovanje obilježili su mnogi hitovi od početka Fm Jam-a  do danas, i veoma je tražen kod Hip Hop publike. Aktivno se bavi i DJ-ingom pri Fm Jam ekipi, kao i produkcijom i dizajnom.

Svoj prvi album Opušten Ko Lexaurin dao je na besplatan download, a pjesme sa ovog albuma i dalje su veoma popularne. Najviše se ističe hit Dragi Tito sa preko 100.000 pregleda putem Youtube-a.  Ovaj album sa 11 pjesama je snimljen 2007, u kućnoj produkciji sa minimumom opreme.

Dok čekamo sljedeći album čuli smo i par singleova kao “Nis ni ti” koja je nastavak pjesme “Niz ba ti” sa prvog albuma, i “Hala” sa čistim kvartovskim feelingom, a obje će se naći na dolazećem albumu na drugim beatovima. Hza je trenutno aktivan u produkciji i DJ-ingu, u kojima je baziran na Nu Funk zvuk.  Pod pseudonimom Funk Efemdžemov, već su ostvareni prvi uspjesi. Efemdžemov sa svojim Nu Funk stilom osvaja brojne klubove, a njegove produkcije se mogu čuti u DJ setovima velikih DJ imena Nu Funk muzičke scene.

Funk Efemdžemov Soundcloud

Funk Efemdžemov YouTube