Indigo predstavio remix pjesme Tupakamaru

Pored radova na najavljenom trećem zajedničkom albumu sa Frenkijem i Kontrom, Indigo radi i na svom prvom solo albumu

Prošlo je nešto više od godinu dana od izlaska albuma “Egzil”, domaćih repera Frenkija, Kontre i njihovog producenta Indiga, a i dalje se redaju singleovi koji osvajaju hip hop publiku. Ovaj album snimljen je u japanskoj metropoli Tokiju u Red Bull Studios, a nakon “Putanje” radi se o drugom zajedničkom izdanju ovih Fm Jam izvođača.Indigo je danas objavio novu verziju pjesme Tupakamaru, a radi se o svojevrsnom klupskom remixu koji je nastao spontanim eksperimentisanjem ovog producenta

Iako spremamo i novu muziku, često se vraćamo na pjesme sa Egzila, i radimo posebne verzije koje koristimo u klubovima i na nastupima. Jedna od njih je i Tupakamaru koja je sada dobila novu, klupsku verziju” – komentirao je Indigo. “Prvo se radilo o kratkoj verziji koju smo nekoliko puta testirali u klubu, a nakon pozitivne reakcije publike odlučio sam joj se više posvetiti, da bi je na kraju predstavili kao potpuno novu verziju pjesme.”Remix je objavljen na Fm Jam Youtube kanalu, a za isti se zainteresovala i izdavačka kuća Universal Music, pa će se uskoro moći naći i na svim digitalnim platformama. Vizual koji prati pjesmu je također varijacija na osnovu originalnog Tupakamaru spota, a montirao ga je Vedran Haračić iz Salt And Flow produkcije.

Originalni spot objavljen je prije 8 mjeseci, a ovih dana dostiže milion pregleda.Pored radova na najavljenom trećem zajedničkom albumu sa Frenkijem i Kontrom, Indigo radi i na svom prvom solo albumu, koji i dalje ostaje obavijen velom tajne, a poznajući rad ovog talentovanog DJ-a očekivanja mogu biti na najvišem nivou.Pored rada na novoj muzici, Fm Jam ekipa trenutno se aktivno bavi promocijom sljedećeg ekskluzivnog eventa Brown Sugar RnB, koji se organizuje pod etiketom Red Bull Music 19. januara u velikoj sali Doma mladih u Sarajevu.