Indigo predstavio spot za pjesmu “Serenity”

Tuzlanski producent Indigo u ponedjeljak je objavio spot za svoj novi single “Serenity”. Radi se o još jednoj elektronskoj traci s prizvukom modernog hip hop ritma, uz koji nijedan plesni podij neće ostati miran. Producent i DJ iz FM Jam ekipe trenutno priprema svoj solo album, a najavljuje i svoje nove projekte.

“Veliki dio albuma već je završen, ali ne žurimo da objavimo. Mogao bi izaći ove ili sljedeće godine, jer pored rada na ovome trenutno je u pripremi i treći zajednički album s Frenkijem i Kontrom, koji snimamo ove godine. Također, s njima dvojicom trenutno završavam njihove dvije solo pjesme, kao i jednu za Marčela. Što se tiče albuma, on će se razlikovati od mojih radova koje je publika do sada mogla čuti. Radi se o projektu koji najviše oslikava mene i ne ide u smjeru hip hopa, već više oslikava moje muzičko putovanje, ono što volim slušati i kreirati”, rekao je Indigo.

Spot je kreirao Vedran Haračić kojeg znamo i kao člana Salt And Flow ekipe iz Tuzle koji već godinama djeluju na bh. hip hop sceni kreirajući jedinstvene videozapise s domaćim reperima.

“Radi se o projektu koji je od početne ideje do realizacije prošao velike promjene, tako da početni koncept i konačni proizvod nemaju mnogo dodirnih tački. Čitav video je sastavljen isključivo od fotografija. Korištena je stopmotion tehnika u montaži, a uz to smo kreirali i igru svjetlom, kako bismo na najbolji način dočarali ritam pjesme. Nakon ovog videa idemo u pripremu dva nova spota za Kontru i Frenkija. Uskoro izlazi i spot koji sam radio za sarajevskog repera Katarzu koji će biti drugi single s njegovog EP-a”, izjavio je Vedran Haračić.

Spot za novu pjesmu “Serenity” od danas se može pogledati na zvaničnom FM Jam YouTube kanalu.