Killo Killo Banda – Tuzla 14.Maj

Kao i svakog proljeća, pozivamo vas na koncert u znak otvaranja mjesta gdje je Fm Jam rezidentan već godinama – ljetna bašta cafe bara Sloboda u Tuzli. Ove godine Sloboda vas časti koncertom grupe koje smo se naslušali, ali nikad gledali uživo u Tuzli – Killo Killo.

Svoj prvi koncert Killo Killo banda je odsvirala na Exit festivalu 2007. godine. Čovjek koji stoji iza pseudonima MC Killo Killo je Vojislav Malešev (DRUM’N’ZEZ), koji je pored mnogobrojnih muzičkih projekata u kojima učestvuje i osnivač reggae-ragga projekta pod nazivom Killo Killo. Nedavno je oformio i bend koji njegovu rimu prati sa funk i reggae-dancehall ritmovima. Sastav Killo Killo bande čine: bubnjar Tegeltija (Milacopezo), gitarista Mate (DRUM’N’ZEZ), drugi gitarista Smuk (Zbogom Brus Li), basista Njamzes II, klavijaturista Laza (Milacopezo) i sam autor gospodin Killoster (DRUM’N’ZEZ). Muzika koju ovaj bend proizvodi je kombinacija roots reggae i dancehall zvuka.


Prvi studijski album benda Killo Killo pod nazivom „Amongst the People“ snimljen je 2009. godine. Sadrži jedanaest pjesama, a bend se odlučio da proba i svjetske standarde pa je pjesmu pod nazivom „One inna trillion“ snimio u studiju u Brazilu. Prvi singl sa albuma bila je pjesma „Licemer“. Album je dobio i veliku podršku Exit festivala koji su ga objavili na svom online labelu Exitmusic.tv

Lista nastupa i imena sa kojima su nastupali je već prilično dugačka, a pored Exita, Seasplasha Pula, Trenchtowna, od novijih tu je i nastup kao predgrupa za Manu Chao u Novom Sad-u. U pripremi je njihov drugi album, a prvi single “Da sam znao” je već izašao.

KILLO KILLO BANDA (Drum’n’Zez, Novi Sad)

BAGA SOUND (Fm Jam, Tuzla)

Cafe Bar Sloboda Tuzla

Subota 14.05.
20h

Ulaz: 00

Leave a Reply