Sergej Barbarez u Fm Jam podcastu: Volim Mesijevu spontanost i Ronaldov profesionalizam

U posljednjoj epizodi podcasta popularni bh. reper Adnan Hamidović Frenkie ugostio je legendarnog kapitena bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Sergeja Barbareza.

Nakon dvadeset epizoda s gostima iz svijeta muzike i grafita, Frenkie je u svom podcastu ugostio i prvog sagovornika iz svijeta sporta. Razgovarali su o reprezentaciji, karijeri u njemačkoj Bundesligi, derbijima koje je igrao, ali i tetoviranju, DJ-ingu, pa i hip hop muzici.

Ovaj intervju je iznenadio mnoge jer Barbarez ne daje često izjave za medije niti se pojavljuje u javnosti. Tako se snimak u kratkom roku proširio društvenim mrežama i došao do svih ljubitelja nogometa.

“Većinu vremena provodim u rodnom Mostaru. Više se umorim, jer je svaki dan neka akcija. Tu mi je porodica i dobro se osjećam u Mostaru”, kazao je, između ostalog, Barbarez.

Otkrio je i kako izgleda hamburški derbi.

“To je u Njemačkoj sigurno jedan od većih derbija. Klub St. Pauli je druga liga sad, nemaju kadar, nemaju viziju da žele da upadnu sto posto, više se bore za opstanak nego za vrh. Ali su derbiji bili veoma emotivni, mjesec dana se unaprijed o tome pričalo”, prisjetio se Barbarez.

Kazao je kako voli spontanost argentinskog napadača Lionela Messija i požrtvovanost i profesionalizam portugalskog napadača Cristiana Ronalda.

“Volim više Messijevu spontanost na terenu, vidljivost terena, kako osjeća igrače, a s druge strane volim spremnost Ronalda, šta sve investira u životu da bi bio danas ovo što jeste”, komentarisao je Barbarez.

Muzika mu je, kazao je, smisao života.

“Prije sam slušao sentimentalnu muziku, a danas slušam hip hop, elektronsku muziku, lijepu narodnu muziku… Uživao sam na dnevnim partyjima”, priznaje Barbarez.

Frenkie i ostatak FM JAM ekipe su na YouTubeu predstavili podcast u aprilu ove godine i ugostili brojna poznata imena.