Major Lazer x Frenkie x Who See – Daj Ga Na Gas

Tuborg Beat je internacionalna kolaboracijska platforma za muziku i kulturu. Ove godine sa naših područja pridružuje im se ekipa: Frenkie, Who See, Wikluh Sky i Sara Jo. Kompanija Tuborg u saradnji sa Major Lazer producentima pozvala je muzičare iz cijelog svijeta da na svoj način predstave Tuborg Beat i pretvore ga u nove lokalne, a možda i svjetske hitove.

Na području naše regije urađena su tri muzička singla u raznim žanrovima, i to kolaboracija između Frenkija i Who See, te Đorđa Miljenovića (Wikluh Sky) koji će sa novim bendom preuzeti Alternatie Rock Beat, i Sare Jo, koja je zadužena za Pop Beat. Globalno popularni Major Lazer dali su osnove beata za pjesmu “Daj Ga Na Gas”. Ovu pjesmu će Frenkie i Who See izvesti na zajedničkim koncertima u Beogradu i Podgorici. Beogradski koncert zakazan je za četvrtak u Barutani, dok je petak rezervisan za Hard Rock Cafe u Podgorici. Također, u pripremi je koncert u Tuzli, te u još nekoliko gradova regije.

Na području Zapadnog Balkana, u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, projekat Tuborg Open se realizuje u saradnji sa kompanijom Universal Music Group & Brands.