VIDEO: Božo Vrećo ft. Indigo – Pustinja

 

Božo Vrećo danas je predstavio video za pjesmu “Pustinja“, sa dolazećeg albuma “Pandora“. Ova pjesma rezultat je suradnje sa Indigom, DJ-em i producentom Fm Jam ekipe iz Tuzle.

Božo još jednom hrabro i bez kompromisa dovodi sevdah na granice na kojima nikad ranije nije bio. Njegov vokal i tekst nose nas magičnom granicom između tradicionalnog i modernog. Ne izostaje ni Božina provokacija, koja je u našem društvu nažalost jedan od najhrabrijih mogućih poteza: nosi sa sobom bijes konzervativog društva, ali leti na krilima onih koji tiho ili glasno odbijaju zastarjele ideale i način života.

Modernu dozu ovdje daje Indigo, mladi producent, kojeg već poznajemo kroz prethodni album Putanja, rađen u Berlinu sa Frenkijem i Kontrom. “Pustinja” iza sebe ostavlja sve poznate produkcijske šablone u BiH, koji su se toliko ukorjenili u domaću muzičku scenu, da joj praktično više nema spasa. Ovim, apsolutno novim pristupom muzici imamo proizvod nove generacije, koji nijednim svojim dijelom ne zaostaje u bilo kojem segmentu na svjetskoj sceni.

Za produkciju spota ovaj put bio je zadužen Mario Ilić, perspektivni fotograf i video producent iz Tuzle, koji trenutno živi i studira u Beču. Mario je zapažen student Akademije primjenjenih umjetnosti, a poznajemo ga kao i jednog od kreatora Salt and Flow serijala, koji se bavi hip hop kulturom na prostoru Balkana. Pjesma je snimljena u studiju Nenada Kovačevića – AudioInfuktion, a snimanje je fotografski dokumentovao Mario Klein.