VIDEO: Frenkie – Izgubljeni Snovi

Nakon „Gdje god su moji“ i „S.C.A“ Frenkie nam donosi i treći video spot za njegovu najpopularniju pesmu ikad! „Izgubljeni snovi“ se u originalnoj verziji nalaze na prvom njegovom albumu „Odličan CD“ koji je izašao prije deset godina, a na best of-u ova pesma našla se u remix verziji koju je producirao Frenkijev dugogodišnji prijatelj Billain.

„Iza ove pjesme krije se zanimljiva priča. Naime, kada smo prije deset godina objavili moj prvi album, došao je prijedlog od ekipe Menarta da mi upravo ona bude jedan od singlova. Ja sam taj prijedlog odbio jer „Izgubljene snove“ nisam smatrao dovoljno kvalitetnom, a vrijeme je pokazalo da sam bio u krivu. U međuvremenu ova pjesma broji milione pregleda na Youtubeu i ne prođe skoro niti jedan koncert, a da ju publika ne traži. Kada smo prošle godine odlučili napraviti best of, znao sam da ona mora biti uvrštena na listu najboljih. Nadam se da smo ovim video spotom ispravili jednu veliku grešku“, pojašnjava Frenkie.

Video spot je sniman u Beču, a potpisuju ga Mario Ilić i Vedran Haračić, koji s Frenkijem imaju već brojne saradnje. Novu verziju „Izgubljenih snova“ potpisuje sarajevski producent Billain, a Frenkie pojašnjava kako je došlo do realizacije:

„Ideja da napravimo novu verziju ‘Izgubljenih snova’ je došla od mene. Kada smo se odlučili napraviti “Reexperience” počeo sam preslušavati stari materijal i ona je naravno bila na vrhu liste.Trebam pojasniti da je ta pjesma nastala u ranoj fazi moje karijere. To je jedna od prvih pjesama koju sam ikada napisao. Samim tim ona je daleko ispod mog dosadašnjeg standarda i načina repanja. To znači da je puna grešaka, loše odrepana i moglo bi se reći da struktura rima gotovo da i ne postoji. Imajući to na umu, i naravno želju da je konačno jednom izvedem uživo, odlučio sam se tekst dovesti u red. Dakle, popravio sam tehnički dio, poredao sve na svoje mjesto i ponovo snimio. Kako smo krenuli u taj proces, Billy je predložio da on napravi svoju verziju beata s istim semplom, a tu se krije drugi dio priče. Naime, Billainov otac je bio dobar prijatelj s pokojnim Davorinom, a Billy je davno nekada također napravio beat s istim semplom Indexa, međutim, nikada ga nije objavio jer su tada izašli “Izgubljeni snovi“. Ta poveznica nas je samo dodatno motivirala da napravimo novu verziju. Vidim da su reakcije na remix podijeljene jer su ljudi vezani za originalnu verziju. No meni je kao glazbeniku ova nova verzija puno kvalitetnija i možda slušateljima treba malo više vremena da se naviknu…“