DJ Soul

DJ Soul svoju je karijeru započeo davne 1989, a ispostavilo se da će biti jedno od najdugotrajnijih imena DJ scene Bosne i Hercegovine i Balkana.  Njegova karijera proteže se na preko tri dekade, a nastupao je na brojnim binama širom svijeta od Bosne i Hercegovine do Australije i Amerike. Svoje prve DJ dane proveo je u rodnom gradu Bijeljini, a većinu 90tih u Berlinu, gdje je bio aktivan u mnogim klubovima.

Po povratku u BiH, Soul postaje jedan od osnivača i voditelj prve Hip Hop radisjke emisije Fm Jam. Sa rastom popularnosti emisije, osniva se i Fm Jam Crew koji okuplja razne umjetnike ulične kulture.

Njegov Fm Jam Crew je postao polazna tačka za brojne regionalne Hip Hop zvijezde. DJ Soul, Edo Maajka, Frenkie, Hamza, Moonjah i Koma osnivaju grupu Disciplinska Komisija u kojoj je Soul producent i DJ.

Iako na neprestanoj turneji sa Hip Hop izvođačima, kod kuće postaje osnivač još jedne radijske emisije – Baga Sound System. Moonjah, Kurta i Soul ubrzo se transformišu u prvi bosanski reggae sound – Baga Sound, te u Tuzli prvi put predstavljaju Reggae i Jungle zvuk. U tom periodu DJ Soul i ko-producira prvi domaći reggae album grupe Defence – Baga Music.

Pionir u brojnim oblicima klupske muzike, DJ Soul je i dalje aktivan kao DJ, producent, promoter i član Fm Jam-a i Baga Sounda. Dugotrajna karijera, i mnoge godine provedene na mjestu radio producenta i voditelja njegovu su muziku učinile stilski bogatom. Kada je Soul na bini velike su šanse da ćete čuti svojevrsnu mješavinu muzike: Hip Hop, R&B, Reggae, Dancehall, Funk, Jungle, D&B, Bass, Breakbeat, Nu Funk, Disco, Rock, Mashups, i sve što novo vrijeme donese.