Kontra

Zlatan Hajlovac, publici poznatiji kao Kontra, bavi se Rap muzikom 2004. godine u Sarajevu gdje je i rođen 1990. godine. Član je FM JAM kolektiva, kao i Dlanbeatza a do sada je izdao više nezavisnih izdanja u vidu albuma i mixtapeova. Ranija izdanja koja su zainteresovala publiku za Kontrin rad su album Pogled u Prazno (2012) koji je napravljen u suradnji sa Shtukom, kao Kontra Mixtape (2009), Sto Posto Mixtape (2013) i serijal nazvan 24 Sata Mixtape koji je rađen sa Shtukom gdje se kompletne pjesme pišu, snimaju, produciraju i objavljuju za 24 sata – ujedno je to i prvi put da se tako nešto radilo na Balkanu.

“Igra riječi” je album iz 2014. Na portalu muzičkazona.ba proglašen je najboljim BH albumom godine. Sadrži dvanaest pjesama, a među gostima na albumu su Frenkie, Jala, TSC, Sivilo, Shtela i dugogodišnji drug Shtuka. Kontra je godinama aktivan u hip-hop muzici i publici je poznat po brojnim saradnjama sa Frenkijem i Edom Maajkom, te učešću u MC takmičenjima. On važi za predvodnika nove generacije domaćeg hip-hopa, a album “Igra riječi” je izašao pod etiketom Fm Jam.

Do sada je nastupao u skoro svakoj državi na području Balkana. kao i u drugim evropskim držama. Također treba istaknuti da je nastupao uz svjetska i evropska imena kao što su Bushido, Azad, RAF Camora i M.O.P. Pored repanja povremeno se nađe u ulozi DJa, beatmakera i producenta. Dva puta je učestvovao na Red Bull MC Battleu gdje je osvojio drugo mjesto, gdje su učestvovali takmičari iz BiH a prošao je u treći krug takmičenja na regionalnom nivou.