Frenkie pokrenuo Fm Jam podcast, svake sedmice stiže nova emisija

Nakon što su nedavno predstavili četvrti video spot sa aktuelnog albuma 20/20, Frenkie i ostatak FM JAM ekipe su na YouTubeu predstavili novi video format – podcast emisiju.

Riječ je o podcastu koji se sa gostima vodi u formi intervjua, odnosno opuštenog razgovora. Do sada su objavili dvije epizode, a plan je da se ovaj format nastavi na sedmičnoj bazi.

“Gosti će prvenstveno biti iz hip hop scene, tako smo u prvoj epizodi imali sarajevsku grafiti legendu Rulofa, a u drugoj smo razgovorali sa našim drugom Shtelom. Ali planiramo pričati i sa ljudima van našeg žanra, u goste ćemo zvati ko god nama bude zanimljiv. U zadnjem izdanju smo pozvali i gledaoce da predlože gosta, tako da ćemo slušati i šta oni žele“ pojašnjava Frenkie.

Dodaje kako ideja za ovakvo nešto postoji već jako dugo, ali je pokrenuta tek sada upravo zbog situacije u kojoj se trenutno nalaze.

“Svirke i partiji su stali tako da imamo dosta slobodnog vremena. Osjetili smo također potrebu za ovakvim formatom jer niko ne poznaje historiju bosanskog hip hop pokreta bolje od nas, samim tim možemo sa gostima voditi kvalitetniji razgovor od standardnih intervjua koje smo do sada imali u medijima. Snimali smo video blogove i koristili društvene mreže kao glavnu alatku u komunikaciji sa našim slušaocima, tako da je ovaj podcast prirodni slijedeći korak. Nadam se da će se publici svidjeti i da ćemo na ovaj način dokumentovati sve ključne događaje naše scene“, zaključio je Frenkie.