Troyanac nominiran za najbolji europski indie album

troyanacImpalaneprofitna muzička udruga, osnovana je 2000. godine s namjerom da ‘malim’ europskim diskografskim kućama pruži priliku predstavljanja svog kataloga, a zastupa tri muzičke nagrade od kojih je jedna i za ‘Najbolji europski album indie izdavača’, za koju je Impala objavila uži izbor nominiranih.

Impala Awards nagrada za indie album godine, pokrenuta 2011. godine, vraća se po svoje treće izdanje u kojem se na popisu užeg izbora nalazi 18 novih albuma.

”Ova europska inačica poznate britanske Mercury Prize nagrade slavi muzičke talente, teraznolikost europskih indie izdanja. Osim toga, Impala Awards podjednako promovira iznimne umjetnike i male sektore”, kažu iz Menarta.

Ko će naslijediti prošlogodišnju nositeljicu nagrade Adele sa njenim albumom ’21’, saznat će se za mjesec dana, a među 18 nominiranih, našao se i ‘Troyanac‘, najnoviji album tuzlanskog repera Frenkija, koji je izašao u izdanju Menarta.

Ovogodišnja lista nominiranih albuma (naziv muzičara / album / izdavač) je:

Afterhours – Padania (Germi)
Alt-J – An Awesome Wave (Infectious)
Compact Disco – Sound of Our Hearts (CLS)
Cro – Raop (Chimperator)
Django, Django – Django, Django (Because music)
El Perro Del Mar – Pale Fire (Ingrid)
Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour (Ambush Reality)
First Aid Kit – The Lion’s Roar (Wichita)
Frenkie – Troyanac (Menart)
John Talabot – ƒIN (Permanent Vacation)
Jukka Poika – Yhdestä puusta (Suomen Musiikki)
Kaizers Orchestra – Violeta Violeta Vol. III (Petroleum Records)
The Kyteman Orchestra – The Kyteman Orchestra (Kytopia)
Libar – Libar (Menart)
Netsky – 2 (Hospital Records)
Norberto Lobo – Mel Azul (Mbari)
Shaka Ponk – The Geeks and The Jerkin’ Socks (Tôt ou Tard / Wagram)
The xx – Coexist (XL Recordings)

”Uži izbor ove liste pokazuje raznolikost indie muzike širom Europe. Suci, potpuno otvorenih kriterija će jednostavno odabrati album za kojeg vjeruju da se dokazao kao najizuzetniji u protekloj godini”, izjavila je Helen Smith, izvršna predsjednica Impale.

Među nagrađivanim Impala muzičarima, nalaze se i priznata imena poput Efterklanga, Manu Chao, Radiohead, Agnes Obel, Caro Emerald, Franz Ferdinand, White Stripes, The Prodigy, prošlogodišnje pobjednice Adele i mnogih drugih.