Edo Maajka

Edin Osmić, poznatiji pod imenom Edo Maajka, rođen je 22.12.1978. u Brčkom (BIH). Kao izbjeglica je došao u Hrvatsku 1992. i završio srednju strojarsku školu poznatiju kao Prvomajska.

 

Nakon toga se vraća u BiH da bi studirao strojarstvo i kriminalistiku u Tuzli. Tamo upoznaje ekipu i postaje jedan od dva MC-ja mladog HC benda Discord sada poznatog kao Defence. Na Hip Hop Showu Fm Jam, Edo upoznaje DJ Soula i Erola, i postaje sastavni dio Fm Jam ekipe. Kasnije Edo, Frenkie, DJ Soul, Hamaz i Moonjah (vokal Defencea) spajaju snage snage i osnivaju grupu Disciplinska Komisija.Demo pjesme grupa Defence i Disciplinska Komisija postaju radijski hitovi, izrazito u sjevernoj Bosni, a njihovi koncerti u Tuzli su bili masovno posjećivani. Nakon godinu dana Edo napušta fakultet,vraća se u Zagreb raditi sve i svašta i snima na podloge od Shot-a prve demo stvari Minimalni rizik te Mahir i Alma. Obje pjesme su postale hitovi zagrebačke demo scene na emisiji radija 101 Demo Blackout koju rade DJ Phat Phillie i DJ FRX.
2002. za Menart izlazi album Slušaj Mater, a Edo u trenu postaje nova muzička senzacija BalkanaViše na Edinoj oficijelnoj stranici


DOWNLOAD:
 
Jebajim
 
To Mora Da Je Ljubav
 
Gansi
 
Mahir i Alma