RapLika 2017: Regionalno finale u Tuzli

Kvalifikacije u sve tri države učesnice freestyle takmičenja Red Bull RapLika 2017 su okončane. Odabrani su sudionici regionalnog finala koji će se 20. maja boriti za naslov kralja freestylea. Konačno je otkrivena i lokacija ovog hip hop spektakla:  Soni trg u Tuzli, rap prijestonici BiH.

Po mnogo čemu ovogodišnje regionalno finale RapLika natjecanja je posebno. Nakon više godina održavanja takmičenja u Sarajevu, konačno je došlo do odluke da se regionalno finale održi u nekom drugom gradu. Za ovu priliku organizatori iz Red Bulla, uz partnerstvo sa Fm Jam ekipom izabrali su Soni trg u Tuzli kao lokaciju koja svojom atmosferom priliči ovakvom događaju. Ovu promjenu lokacije, pratit će i postavljanje do sada najveće bine korištene na RapLika eventima. Nakon državnog finala BiH, održanog u Sarajevu za pobjednika je izabran Arot, mladi MC koji dolazi upravo iz Tuzle. Pored prilike da bude prvi pobjednik ikad iz ovog grada, Arot će tako u regionalnom finalu nastupati pred domaćom publikom.

Osam najboljih freestyle repera u regiji suočit će se u subotu 20. maja na Sonom trgu, omiljenom okupljalištu mladih u gradu soli. U verbalnim dvobojima 1 na 1 oni će se boriti za prestižnu titulu pobjednika Red Bull RapLike 2017 i krunu najboljeg regionalnog freestylera. Takmičari su Darko Richter (BiH),  Veb (SRB), Sultan (HR), Arot (BiH),  Samuraj Krek (SRB),  Krljo (HR),  MC Nuha (BiH) i  Mali Prinz Popz (SRB). O pobjedniku odlučuje žiri: Brano (Dubioza Kolektiv), Frenkie (Fm Jam), Grasshoper, Toza (Rap Skillz), Ćelo 385 (Azzlackz).

Iako kvalitet ovogodišnjih takmičara sam po sebi obećava dobru zabavu, tu su i nastupi Sajsi MC, koja je ujedno i voditeljica programa, Frenkija i Kontre, i sarajevskog dvojca Helem Nejse. Beatove vrti DJ Soul, koji nas vodi kroz zabavu i na oficijelnom afterpartiju u omiljenom tuzlanskom cafe baru Sloboda.

Red Bull RapLika, Soni trg Tuzla. 20.05. 2017. Vidimo se!