Fm Jam DJ Crew

DJ Soul

Hip Hop, R&B, Reggae, Bass  DJ Soul svoju DJ karijeru započeo je 1989, i do današnjeg dana jedan je od najaktivnijih i najdugotrajnih DJ-a Bosne i Hercegovine. Tokom rada koji obuhvata tri dekade bio je gost bezbrojnih bina širom svijeta. Prve godine proveo je u svom rodnom gradu Bijeljini, a većinu devedesetih u Berlinu, gdje je bio aktivan u raznim klubovima. Povratkom u svoju domovinu Soul postaje jedan od osnivača hip hop emisije Fm Jam, oko koje se formira Fm Jam Crew, koji uključuje brojne umjetnike ulične kulture.

Moonjah

Reggae, Dub, Dancehall, Jungle  Pored dugogodišnjeg bavljenja muzikom kao vokala prve BH Reggae grupe Defence, Moonjah je od 2006. aktivni producent i DJ u oblasti Reggae i Dub muzike. Suosnivač je prvog Reggae sounda u Bosni i Hercegovini – Baga Sound. Njegova DJ selekcija obuhvata širok muzički spektar, koji u osnovi uvijek nosi jamajkanske korjene. Njegov producentski rad se odnosi prije svega na produkciju ritmova, sampleovanje i remixiranje. Na electro dub sceni poznat je i pod pseudonimom Kanjah.

Funk Efemdžemov

Nu Funk, Ghetto Breaks, Hip Hop, Remix  Funk Efemdžemov je DJ i producent iz Fm Jam ekipe. Kao MC-a poznajemo ga pod imenom HZA. Njegovi DJ setovi donose plesnu kombinaciju Breakbeata, Funka i Rap muzike. Bavi se i produkcijom kroz koju je postigao zapažen uspjeh sa izdanjima koja su objavljena na labelima Honkey Phonk, Funkosol i Tru Funk.

Baga Sound

Reggae, Dancehall, Jungle Baga Sound iz Tuzle je Reggae ogranak Fm Jam ekipe, a čine ga Moonjah, vokalist grupe Defence i Dj Soul. Višegodišnju ljubav i uživanje prema Reggae muzici od 2006. pretvaraju u prvi BH sound.  Njihovi setovi uvijek imaju Roots Reggae za osnovu, a stilovi variraju od Roots, Nu Roots i Duba, do Junglea, Dubstepa i Ragga Breaksa. Za njih su karakteristični izrazito plesni setovi, puni muzičkog kvaliteta. Njihove produkcije i remixi dostigli su veliku popularnost širom Balkana i Europe.

Billain

billainDrum and Bass, Neuro  Adis Kutkut, alias Billain, producent je, sound designer i DJ iz Sarajeva. Također, jedan je od članova Kontra DnB ekipe odgovorne za najbolje Drum and Bass evente u BiH. Sinesteta, crtač, dizajner, graffiter, MC, samo su neka od dodatnih zanimanja ovog čovjeka, a uz veoma bogatu internacionalnu karijeru, jedan je od onih ljudi koji stavio Sarajevo i BiH na svjetsku muzičku mapu ‘elektronske’ muzike. Aktivno se bavi i produkcijom u Fm Jam ekipi gdje producira Hip Hop i Neuro Hop.

DJ Masta

Breakbeat, Hip Hop, R&B, Turntablism Mirza Alibalić aka DJ Masta dugogodišnji je član Fm Jam DJ kolektiva iz Tuzle. U njegovim setovima se može čuti kombinacija Funka, Hip Hop-a, Breakbeata i raznih oblika Bass muzike. Kao DJ aktivan je od 2004. a za to vrijeme nastupao je na brojnim zabavama, jamovima, festivalima i breakdance battleovima. Ugostili su ga razni klubovi u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Francuskoj, gdje je nastupao uz brojne domaće i strane izvođače.

Indigo

Bass, Hip Hop, Drum and Bass Mirza Rahmanović – Indigo najmlađi je član DJ ekipe Fm Jam-a. U njegovom mixu dolazi do spoja Bass muzike, Hip Hop-a, Drum and Bass-a i drugih oblika klupske muzike. Pažnju je privukao već svojim prvim mixom, kada je pobjedio na mix takmičenju koje je organizovao jedan od pionira Dubstep muzike – britanski producent Benga. Indiga krase izuzetno energični setovi koji osvajaju svaki plesni podij, a također se bavi i produkcijom koju su primjetili neki od vodećih svjetskih producenata Bass muzike.

Azreem

azreemDrum and Bass, Liquid, Jungle  Azreem svoje DJ korijene vuče od prvih godina elektronske scene u BiH. Početkom ekspanzije elektronske muzike krajem devedesetih Azreem je bio aktivan na lokalnoj muzičkoj sceni Tuzle. Nakon višegodišnje pauze postaje član Fm Jam DJ ekipe i donosi mix Drum and Bassa i Jungle-a koji je najčešće vođen dubokim i plesnim Liquid zvukom.