Fm Jam

Fm Jam Records

Fm Jam je muzički pokret iz Tuzle, osnovan 1999. kao radio show, a od nastanka do danas ova ekipa vrijedno radi na promociji naše muzike i kulture. Vremenom se Fm Jam ekipa širi na mnoge umjetnike iz sfera audio i vizualnih umjetnosti. U godinama nakon osnivanja, ekipa usavršava vještine audio i video produkcije, organizacije raznih dešavanja i festivala, a pored toga su naši izvođači na stalnoj turneji, i svake godine ostvaruju između 150 i 200 nastupa širom svijeta. Tokom godina u Fm Jam produkciji, nastalo je na stotine događaja, koji su doprinijeli nastanku ili razvoju cijelih muzičkih scena u BiH u oblastima Hip Hop-a, Reggae-a, kao i drugih vrsta muzike. Najužu ekipu čine osnivači DJ Soul i Erol, a odmah nakon početka priključuju se Edo Maajka, Frenkie, Moonjah, Hza, grupa Defence, kao i kompletna tadašnja graffiti scena Tuzle. Svoju podršku iskazuje i veliki dio Rock i Electro scene iz Tuzle.


Kroz naše festivale i party-e prošli su mnogi za nabrojati, pa izdvajamo samo neke.. Rambo Amadeus, Edo Maajka, Frenkie, Dubioza Kolektiv, Defence, Kultur Shock, Zoster, Let 3, Marčelo, T.B.F., Elemental, Damir Avdić Graha, Kandžija, S.A.R.S.,.. Pored toga Fm Jam je tokom svoga rada imao suradnju sa skoro svim Hip Hop, ili Reggae izvođačima u regiji.


Fm Jam je širom Balkana i veoma često u Europi prihvaćen i prepoznat kao jedan od najvećih i najjačih pokretača alternativne muzičke scene ovog kraja svijeta, a naša ekipa je čest gost dokumentaraca, važnijih novinskih izdanja i nekih od najboljih internet portala. Nerijetko je i zanimanje stranih medija i njihove publike za muzički rad Fm Jam izvođača, pa ne čude nastupi uz svjetske zvijezde poput Red Hot Chilli Peppers, Massive Attack, KRS One, Rammstein, Afrika Bambaataa, Kaiser Chiefs, Raekwon, Franz Ferdinand,..