Frenkie

Frenkie je rodjen 1982. godine u Bijeljini. Svoju karijeru je počeo kao Backup MC uz Edu Maajku i snimajući svoje prve demo snimke u katakombama Kameleon radija, tada nazvanim Fm Jam Laboratorijem. Fm Jam je njemu, kao i mnogim hiphop umjetnicima bio prva stanica karijere i odskočna daska. Tamo su snimljene prve pjesme Ede Maajke, Hamze, Defence-a, pa i Frenkija.Frenkie danas iza sebe ima 3 albuma ,1 EP, bezbroj nastupa i mnoge suradnje sa raznim muzičarima širom Balkana. Za njegov prvi album “Odličan CD” dobio je Zlatnu Kooglu kao najbolji novi izvođač godine, a za pjesmu ‘Hajmo ih rušit’ – Davorina, dok su sva 3 albuma redovno zastupljena na top listama bosanskih tjednika Slobodna Bosna , Start, i Dani kao najbolja domaća izdanja.

Pjesmama kao što su ‘Hajmo ih rušit’, ‘Mr. Policeman’, ‘Protestna nota’ i ‘Miki i Hari’ uspio je uzdrmati javnost kao i političare koji ponekad i sami znaju ‘prokomentirati’ njegove tekstove. Pjesma “Soundtrack” je dospjela čak i do Hollywood-a. Uvrštena je na soundtrack filma “The Incredible Hulk” i korištena je kao podloga za jednu od scena u pomenutom filmu, a na poziv Dine Mustafića radio je muziku za predstavu “Mortal Kombajn”.

Riječ je o MC-u koji svojim textovima tjera slušatelja na razmišljanje. Njegove pjesme će sigurno izazvati reakciju u vama i neće vas ostaviti ravnodušnim. Na kraju je najbolje citirati Ilka Čulića koji je u jednoj recenziji rekao:

“Frenkiejev concious-rap sve je bliži sirovoj stvarnosnoj prozi, a njegov flow je najbolji na Balkanu…”

Više na Frenkijevoj oficijelnoj stranici
DOWNLOAD:
 
Troyanac (DJ Soul Mix)
 
Gori
 
Crni Zvuk ft. Frenkie - Tu Smo
 
Frenkie featuring. Mixtape (Mixed by DJ Soul)
 
Živjeli RMX (feat. Masta Ace)